Holcus, het bedrijf

Holcus is primair een hoveniersbedrijf. Behalve over 20 jaar hovenierservaring beschikt het bedrijf ook over gedegen academische kennis en praktische ervaring op het gebied van de biologie en vegetatiekunde in het bijzonder. Door deze unieke combinatie zijn wij in staat ons nadrukkelijk te profileren als specialist in wilde tuinen. En met een wilde tuin bedoelen wij niet een wildernis van brandnetels, distels en paardebloemen, maar een verantwoord aangelegde tuin met een uitgebalanceerde, natuurlijk ogende begroeiing van heemplanten en verwante soorten. Vanzelfsprekend doen wij ook het gebruikelijke hovenierswerk zoals aanleg en onderhoud, sierbestrating en wintersnoei.

Behalve actief in de tuinen van onze klanten heeft Holcus ook ruime ervaring opgedaan met de uitgeverswereld. We hebben intensief samengewerkt met een aantal boekuitgaven op het gebied van tuinieren en planten in het algemeen. We noemen hier de boekenreeks uitgegeven door Schuyt & Co in opdracht van Intratuin "Het complete vijverboek" enzovoort), het door Zuid Boekproducties uitgegeven "Het kruidenboek", de "Grote ge´llustreerde plantenencyclopedie" van uitgeverij M&S en enkele plaatwerken zoals IN DE KIJKER "Bloemen" en BEELDWOORDENBOEK "Planten". Voor al deze boeken is de complete tekst en een deel van de illustraties verzorgd door Holcus.

2-delige plantenencyclopedie

Beeldwoordenboek Planten

In de Kijker: Bloemen

Het Complete Tuinboek
Het Complete Kuipplantenboek
Het Complete Bloeiende Plantenboek
Het Complete (Rotstuin) en
Vijverboek
   
   

Holcus profileert zich nadrukkelijk als een bedrijf dat mens- milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft. Concreet betekent dit, dat Holcus activiteiten en organisaties ondersteunt die hieraan gerelateerd zijn. Zo sponsort Holcus de Vereniging VIVOS, die ontwikkelingsprojecten in Nicaragua financieel en organisatorisch ondersteunt. De Wereldwinkel wordt ondersteund door het realiseren van een goede stand op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI. Op dezelfde manier worden organisaties als de Stichting Klein Verzet, Force for Victims en andere ondersteund.
Holcus stimuleert op velerlei wijzen de mens- en milieuvriendelijke activiteiten wandelen en fietsen. Ook organisaties op deze gebieden worden ondersteund door kostenloze voorzieningen op de Fiets en Wandelbeurs zoals bijvoorbeeld voor
Vrienden op de Fiets, Vrienden van de Voetveren, de KNBLO, Vrienden van de Wandelmaat en andere.

Op hoveniersgebied betekent de milieuvriendelijkheid bijvoorbeeld, dat Holcus alleen werkt met tropisch hardhout als het 100% gegarandeert FSC goedgekeurd hardhout is. Gezien de regelmatige opkomende twijfels over de waterdichtheid van dit keurmerk (bijvoorbeeld dit bericht), betekent het in praktijk meestal dat er naar alternatieven wordt uitgeweken.

Ook wordt door Holcus waar mogelijk met een fiets als transportmiddel gewerkt.

Als het niet anders kan, komen we 'gewoon' met de auto: voor het zware werk.