Hoveniersbedrijf
Sierpeerhof 10, Diemen

Telefoon: 020 - 690 2125

fax: 020 - 695 8085

email: post@holcus.nl

 

 

Home

Ontwerp

Aanleg

Onderhoud

Advies

Holcus is een erkend hoveniersbedrijf,
geregistreerd bij het Productschap Tuinbouw onder nummer 0011813
en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34133766.
Holcus is gevestigd te Diemen.

U kunt telefonisch of per fax of e-mail contact met ons opnemen voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak. Een bezoek op afspraak is volkomen vrijblijvend en kosteloos. In overleg wordt gekeken naar wat uw wensen zijn in samenhang met de mogelijkheden van uw tuin.

Pas als u naar aanleiding van dit eerste bezoek een opdracht geeft voor het verrichten van werkzaamheden zijn er kosten aan verbonden.
Hierbij geldt in beginsel het uurtarief van 37,50 euro; dit tarief is inclusief 19% BTW.
Voorrijkosten worden ook in rekening gebracht. Hiervoor geldt de daadwerkelijk gebruikte tijd voor het rijden naar uw tuin en het weer terugrijden.

           
           
Ontwerp

terug


Holcus maakt op verzoek een ontwerp voor uw tuin. Dit ontwerp wordt geheel afgestemd op uw persoonlijke wensen en de mogelijkheden van de tuin. Het betreft dus nooit een standaardontwerp, maar is altijd toegespitst op de concrete situatie.
Voor een eenvoudig ontwerp wordt 30,- euro gerekend. Voor dit bedrag krijgt u een tekening van uw tuin met alle afmetingen, waarin de hardwaren (terras, schutting, vijver e.d.) en beplanting is aangegeven. Ook worden suggesties gedaan voor de te gebruiken materialen en het type planten dat kan worden gebruikt, alsmede een ruwe indicatie van de kosten.
U kunt ook vragen om een gedetailleerd ontwerp. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de afmeting van de tuin en uw persoonlijke wensen. Vooraf krijgt u een prijsopgave wat een gedetailleerd ontwerp u gaat kosten. Een gedetailleerd ontwerp bestaat in principe uit een nauwkeurige plattegrond. U krijgt een opgave van alle materialen die worden gebruikt en de hoeveelheden die nodig zijn. Ook kan op uw verzoek de beplanting nauwkeurig worden ingetekend en aangegeven waar welke soorten in welke aantallen moeten worden aangeplant. Er wordt een zo nauwkeurig mogelijke indicatie gegeven van de kosten.

Besluit u om Holcus de opdracht te geven van de uitvoering van het ontwerp, dan worden de kosten van ontwerp in mindering gebracht op de totale kosten van de uitvoering.

           
           
Aanleg

terug


Holcus legt alle typen tuinen aan, inclusief bestrating, hout- en steenconstructies en vijvers. Onze specialiteit is echter de wilde tuin.
De uitvoering van de aanleg kan gebeuren op basis van een door u of ons of een derde partij gemaakt onwerp. De kosten bedragen een verrekening van alle gewerkte uren plus de kosten van alle gebruikte materialen. De kosten van een door Holcus gemaakt ontwerp worden in mindering gebracht.
U kunt er ook voor kiezen om ons alleen de specialistische delen van een ontwerp te laten uitvoeren. De rest kunt u dan zelf doen. Het bespaart u flink wat geld en het is natuurlijk leuk om zelf in de tuin bezig te zijn.
Wilt u vooraf precies weten wat het een en ander u gaat kosten, dan kunt u verzoeken om een offerte. U weet dan vooraf tot op de cent nauwkeurig om wat voor bedrag het gaat en hoeft niet bang te zijn voor onverwachte tegenvallers.

           
           
Onderhoud

terug


U kunt natuurlijk altijd op eigen initiatief ons bellen, als u denkt dat uw tuin toe is aan vakkundig onderhoud. U kunt een open opdracht geven, waarbij achteraf wordt afgerekend op basis van de gewerkte uren en materiaalkosten zoals bemesting, nieuwe planten en dergelijke. U kunt ook vooraf een budget afspreken en aangeven welk werk prioriteit heeft. Wij doen dan ons best om binnen het door u bepaalde budget zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw wensen.
Het is ook mogelijk af te spreken dat wij ten minste ťťn keer per jaar langs komen, of twee keer per jaar, of elke maand, of zo vaak als nodig is naar ons eigen inzicht.
Een onderhoudscontract behoort ook tot de mogelijkheden. Vooraf wordt een vast bedrag per maand of kwartaal afgesproken en het onderhoud dat we voor dat bedrag garanderen. U weet dan zeker dat uw tuin er altijd mooi uitziet en ook hoeveel u dat kost. Een zeker resultaat en geen financiŽle tegenvallers.

           
           
Advies

terug


U vindt dat uw tuin mooi is ingedeeld, u wilt helemaal geen nieuw ontwerp voor uw tuin, de klusjes in de tuin doet u allemaal zelf en het onderhoud gaat u prima af; veel te leuk om zelf te doen. Dat kan natuurlijk. Dan heeft u helemaal geen tuinman nodig.
Maar misschien lukt niet alles zoals u zich dat had voorgesteld. De bomen worden wel erg groot en zouden moeten worden gesnoeid. Alleen, waar moet u beginnen, waarmee moet u rekening houden, in welke tijd van het jaar moet het gebeuren. Sommige struiken worden wel erg groot, de rododendrons willen niet meer bloeien en waarom ziet die ene plant er toch steeds zo beroerd uit.
U wilt het allemaal zelf doen, maar u bent even kwijt hoe het verder moet. Dan is het tijd voor een goed advies. Ook daarvoor kunt u terecht bij Holcus.
Een afspraak voor advies is echter geen vrijblijvende afspraak. Gaat het u echt alleen om een goed advies, maar bent u niet van plan om hier enige opdracht aan te verbinden, dan worden u wel kosten berekend. Wij zijn ons ervan bewust dat het onderscheid tussen een vrijblijvende afspraak een bezoek voor gedegen advies niet altijd scherp is. Misschien denkt u er over om de tuin door een erkende hovenier te laten doen, maar wilt u zich eerst oriŽnteren. Misschien denkt u vervolgens na afloop van ons bezoek van "Nou, ik weet nu waar ik met die tuin aan toe ben. Maar daar heb ik geen tuinman voor nodig, dat kan ik zelf ook wel doen". In dat geval is het jammer voor ons. Het was inderdaad een vrijblijvende afspraak, maar we houden er geen opdracht aan over. Weet u echter vooraf al dat het u alleen om advies is te doen en dat u geenszins van plan bent om een hovenier in te schakelen, dan vertrouwen we op uw eerlijkheid dat vooraf aan te geven.
Inderdaad, een kwestie van wederzijds vertrouwen. Dat moet kunnen.